Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Παραπατήματα















Ας επανα- προσδιοριστούμε/δραστηριοποιηθούμε επιτέλους και να πάρουμε τα πράγματα λίγο πιο σοβαρά, όχι για να αλλάξουμε τις εντυπώσεις αλλά για να προσφέρουμε λύσεις και να σπάσουμε τα όρια και τα στεγανά που δημιουργούν η στενοκεφαλιά και η αλαζονεία των «Νέων Υγιών και Μονίμως 30 ετών». Να πιστέψουμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμα όλων να διακινηθούμε άνετα και απρόσκοπτα, ασχέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Οι πόλεις μας σε Ελλάδα και Κύπρο είναι δυστυχώς πόλεις ανάπηρες, ανίκανες να δημιουργήσουν τον ιστό προστασίας που έχει ανάγκη ο κάθε δημότης για να λειτουργήσει δημιουργικά.
Νοοτροπίες και στεγανά αιώνων που αλλάζουν τόσο μα τόσο αργά, για να φθάσουμε σήμερα μόνο, τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα, να μιλάμε για το αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εμποδιζόμενων ατόμων να διακινούνται παντού με ασφάλεια και να α συμμετέχουν ισότιμα στη ζωή.

Στο Blog αυτό -και μακάρι ν αντέξουμε- φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε μηνύματα προς αυτή την κατεύθυνση και να ενημερώσουμε, όσο μπορούμε για θέματα προσβασιμότητας στο ανθρωποποίητο δομημένο περιβάλλο. Θα αναλύουμε τις αρχές ενός «προσβάσιμου τρόπου σκέψης» που περικλείει την ολοκληρωμένη αλυσίδα πρόσβασης, που είναι και το ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: