Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Τροχοκάθισμα 1

Η αναπηρική καρέκλα αποτελεί μίασμα για τους μη γνωρίζοντες, αλλά και γι αυτούς που πιθανό να την έχουν ανάγκη αλλά αισθάνονται ανίκανοι να τη διαχειριστούν: Αν καθίσεις στην καρέκλα, πάει δεν θα ξανασηκωθείς. Μιλώ βέβαια για παθήσεις που επιφέρουν προοδευτικά μια κατάσταση αναπηρίας όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας π.χ. για την οποία η καρέκλα σου παρέχει «ανεξαρτησία» σε στιγμές που την χρειάζεσαι. Αρκεί, ναι να ξέρεις να κρατήσεις τις ισορροπίες εσωτερικές και εξωτερικές. Ντρέπονται οι άνθρωποι να κυκλοφορήσουν έξω στον κόσμο με τροχοκάθισμα μπας και τους δουν, τους λυπηθούν, τους αποστραφούν. Και κλείνονται στους τέσσερις τοίχους σφραγίζοντας την απομόνωση και την καταδίκη τους.

Ας γνωρίσουμε από κοντά λοιπόν αυτό το «τέρας» που λέγεται αναπηρική καρέκλα ή… wheelchair όπως προτιμούν οι Κύπριοι να την λεν, για λόγους που θα μας απασχολήσουν κάποια άλλη στιγμή.



Αυτό λοιπόν είναι το "τέρας" που λέγεται τροχοκάθισμα: μήκος 120εκ. και πλάτος γύρω στα 65εκ. Στρίβει επι τόπου, κάνει σούζες αν το θες και το μπορείς και γενικά ειναι τα πόδια σου, ηανεξαρτησία σου.

Για να κάνει πλήρη στροφή απαιτείται χώρος 150εκατοστών και στο πιο άνετο 170 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: